Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ριζότο με μανιτάρια!

 Αρωματικό και γρήγορο!

Εκτέλεση 

 Βάζετε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε τα μανιτάρια και το σκόρδο για να σοταριστούν. Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτετε το ρύζι και τον άνηθο. Μόλις πιουν τα υγρά, ρίχνετε το κρασί και το ζωμό ή το νερό. Αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει. Λίγο πριν πιει όλα τα υγρά, προσθέστε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πιει όλα τα υγρά, το κατεβάζετε από τη φωτιά και σερβίρετε μαζί με τριμμένη παρμεζάνα.

Υλικά

2φλ. ρύζι για πιλάφι
400γρ. μανιτάρια λευκά φρέσκα κομμένα σε φέτες
1 ½ λίτρο ζωμό βοδινού ή κοτόπουλου ή νερό
¼ κούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
2κ.σ. κρέμα γάλακτος
¼ κούπας λευκό κρασί
3κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι, πιπέρι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου