Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Γαριδομακαρονάδα!

Νηστίσιμη συνταγή με σπαγγέτι ή λιγκουίνι!

  Εκτέλεση

 Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ρίχνετε το κρεμμύδι. Μόλις αρχίσει να γυαλίζει, ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε ανακατεύοντας για 2 - 3 λεπτά. Προσθέτετε το κρασί, βράζετε για 2 λεπτά και προσθέτετε τις ντομάτες, τα αρωματικά, αλατοπίπερο και τη ζάχαρη. Βράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτετε τις γαρίδες και μαγειρεύετε άλλα 6 - 8 λεπτά. Κατεβάζετε από τη φωτιά.
  Σε μπόλικο αλατισμένο νερό, βράζετε σύμφωνα με τις οδηγίες και στραγγίζετε.
  Ξαναβάζετε τη σάλτσα στη φωτιά και προσθέτετε τα μακαρόνια. Τα γυρίζετε 1 - 2 λεπτά σε δυνατή φωτιά, αδειάζετε σε πιατέλα ή μοιράζετε σε πιάτα και σερβίρετε αμέσως. Αν θέλετε πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. 


Υλικά 

 
Ελαιόλαδο: 4 - 5 κουταλιές
Ψιλοκομμένο κρεμμύδι: 1 μέτριο
Ψιλοκομμένο σκόρδο: 2 σκελίδες
Λευκό ξηρό κρασί: 1/2 κούπα
Ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ντομάτες: 1 κιλό (ή 2 κονκασέ)
Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει
Ζάχαρη: 1/2 - 1 κουταλάκι
Ξερό θυμάρι, μαντζουράνα: από 1/2 κουταλάκι
Καθαρισμένες γαρίδες: 500 γρ.
Μακαρόνια: 500 γρ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου